Tolmac

Tolmac logoDe Tolmac frontrooier

De frontrooier is een aardappelrooimachine die door ons zelf ontwikkeld is, die de aardappelteler de mogelijkheid biedt met geringe investering toch 4 rijen tegelijk te kunnen rooien. De frontrooier is te gebruiken in combinatie met een normale verstek-,bunker- of wagenrooier.

Er worden door de frontrooier twee ruggen vóór de trekker, d.m.v. een diabolo-loze rooibek, opgenomen en via afvoerbanden tussen de nog te rooien ruggen gelegd. Op deze wijze kan de rooier direct achter de trekker ineens vier ruggen opnemen. Dit systeem maakt het mogelijk om met een normale, recht achter de trekker werkende rooier, toch brede banden te kunnen blijven gebruiken. Ten opzicht van een relatief geringe investering, is toch een flinke capaciteitsvergroting haalbaar.

De voordelen:

  • Flinke capaciteitsverhoging haalbaar.
  • Geringe investering t.o.v. de capaciteit.
  • Beperking van het weerrisico door betere benutting van beschikbare “rooibare dagen”.
  • Vergroten van de slagkracht in de periode dat de rooiomstandigheden (nog) goed zijn.
  • Altijd rooien met brede banden, dus minder structuurbederf en meer tractie en draagkracht (ook onder natte omstandigheden).
  • Besparing op inzet en van bunker/wagenrooier, waardoor langere levensduur en minder slijtage en onderhoudskosten.
  • Besparing op trekkergebruik en brandstofkosten en efficiëntere inzet van beschikbare trekkers

De Tolmac frontrooier is verkrijgbaar in 2 types:

De MT12: Bij dit model worden de twee ruggen vóór de trekker (rij 1 en 2) worden d.m.v. een “diabolo-loze” rooibek opgenomen en via een zij-afvoerband midden tussen de aangrenzende twee nog te rooien ruggen (rij 3 en 4) afgelegd.

DE MT14:Bij dit model worden de twee ruggen links en rechts van de trekker (rij 1 en 4) worden d.m.v. een “diabolo-loze” rooibek opgenomen en via twee midden afvoerbanden midden onder de trekker, tussen de nog te rooien ruggen (rij 2 en 3) afgelegd. Op deze wijze kan de rooier direct achter de trekker ineens 4 ruggen opnemen.

Beide uitvoeringen kunnen worden voorzien van een extra doorvalmat.

MT12-150

MT12-150

MT14-75

MT14-75

Previous
Next